Puskás-Dallos Peti a modern anyaság kihívásairól posztolt

Puskás-Dallos Peti, a The Biebers együttes énekese, Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait a modern anyaság nehézségeiről, amelyekkel a friss anyukáknak nap mint nap szembe kell nézniük.

Az énekes, aki nemrégiben maga is szülővé vált feleségével, Puskás-Dallos Bogival együtt, miután tavaly szeptemberben világra jött első gyerekük, Ábel, a közösségi médián keresztül tett közzé egy bejegyzést. Ebben kifejtette, hogy a mai édesanyák szinte semmit sem tudnak jól csinálni, mert mindenért kritizálják őket. Puskás-Dallos Peti szerint a gyereknevelés körüli óriási ipar, a közösségi média végtelen cirkusza, a kultúra kegyetlen versenyszellemének és az ítélkezés társadalmának köszönhetően nem könnyű manapság friss anyának lenni.

A bejegyzésében részletesen sorolta fel azokat a kritikákat, amelyekkel az anyák szembesülhetnek: a szülés módjától kezdve a gyermek hordozásának módján át, a gyermekkel töltött idő mennyiségéig számos területen kapnak negatív megjegyzéseket. Az énekes szerint a társadalom gyakran ítéli meg őket, ha nem felelnek meg a különböző, gyakran ellentmondásos elvárásoknak.

Ha így szültél, azért vagy szar anya, ha úgy, azért, ha fiatalon, akkor szar vagy, ha öregen, még szarabb, ha ilyen a hordozód, egy hülye szar anya vagy, ha másfajta, akkor egy idióta szar anya vagy, ha elöl hordod, azért vagy szar, ha hátul, azért – írja Puskás-Dallos Peti, aki szerint nem lehet egyszerű ezek között megtalálni az anyaság örömét.

Az énekes korábban a tejfakasztó intézményével kapcsolatos gondolataival is élénk vitát váltott ki, amelyben arról írt, hogy az anyák megérdemlik, hogy a párjuk ott legyen velük a szülés utáni első napokban, és az ne a „lerészegedésről meg a másnapról szóljon”. A friss anyukáknak meg kell küzdeniük ezekkel a kihívásokkal, miközben próbálnak örömet találni az anyaságban. Úgy véli, hogy a helyzet olyan komplex, hogy egy "Harcosok klubja" női remake-et megérne.

A posztban megemlített Puskás-Dallos Bogi, az énekes felesége, tíz évvel ezelőtt vált ismertté "We all" című dalával, amely második helyezést ért el az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóján. Ő is vezette már a műsort, és 2019-ben az X-Faktor mentora lett. A pár két éve házasodott össze, és Puskás-Dallos néven vették fel egymás nevét.

A kommentelők többsége egyetértett Puskás-Dallos Petivel, és támogatásukról biztosították az énekest a közösségi médiában. A mostani bejegyzése is már közel ezerötszáz reakciónál és több mint száz kommentnél jár, amiket javarészt vele mélyen egyetértő nők, anyák írtak.