Palik László a Legyen Ön is milliomos! új műsorvezetője

A Legyen Ön is milliomos! kvízműsor hamarosan újra a képernyőn, Palik László vezetésével. Vágó István özvegye, Vágó Judit is megszólalt a váltás kapcsán, és elárulta, hogy ő is kíváncsian várja az új részeket.

2000-ben indult útjára a Legyen Ön is milliomos!, amely Vágó István vezetésével vált igazán népszerűvé. A tavaly elhunyt műsorvezető özvegye, Vágó Judit elmondta, hogy bár már nemigen kapcsolja be a tévét, az új részeket ő is meg fogja nézni a TV2-n. "Azt mondom, amit István is mondana erre: sok sikert, hajrá fiú! Ugyanis mindig drukkolt a játékvezetőknek, és ugyanezt kívánta annak idején Fábry Sándornak, Friderikusz Sándornak és Gundel Takács Gábornak is. Nem volt benne soha fájó nosztalgia, miért is lett volna, hiszen ő állt fel, ő akarta 2008-ban abbahagyni. Sőt, szeretettel, a legjobb szándékkal meg is nézte a műsort a tévében, valahányszor megpróbálta valaki tovább őrizni a műsor jó emlékét. Én is így teszek majd. Ha adásba kerül, feltétlenül megnézem, pedig István halála óta már kizárólag külföldi hírműsorokra kapcsolok" - árulta el a Best magazinnak és a Blikk szemléje alapján.

A műsorvezetői székben utoljára Gundel Takács Gábor foglalt helyet, aki szintén meglepetten értesült a műsor visszatéréséről. "Valahányszor újraindul ez a formátum, sokan azt gondolják, nem feltétlenül szerencsés Vágó székébe beülni. Talán valóban kell hozzá bátorság és általánosságban igaz, hogy nem jó más műsorát átvenni. Ám ne felejtsük el, a 2008-as első megszűnést követően alig egy évvel később, majd újabb két év szünet után próbálták meg feléleszteni a műsort. Én már lényegesen hosszabb szünet után következtem. Azóta ismét eltelt újabb öt év, és valószínűleg az embereknek hiányzik annyira, hogy ezúttal újra sikeres legyen" - fejtette ki.

Palik László, aki az utóbbi időben a saját YouTube-csatornájára készített tartalmakat, több mint öt év után tér vissza a képernyőre, és három év mosolyszünet és hosszas egyezkedés után végül elvállalta a műsorvezetést. A csatorna dolgozói előtt is titok volt a visszatérés, sokan a hírekből értesültek róla. "Mindenkit nagyon meglepett, mert úgy véltük, a három évvel ezelőtti hangos távozása után sem Palik, sem a csatorna vezetősége nem akar többé közösen dolgozni. Ám úgy tűnik, most megtört a jég" - nyilatkozta nemrégiben lapunknak az egyik csatornához közel álló forrásunk.

A TV2 szerda délután hivatalos közleményben erősítette meg, hogy Palik László fogja vezetni a visszatérő kvízműsort, melyben a játékosok akár 50 millió forinttal is távozhatnak, ha helyesen válaszolnak a kérdésekre. A műsor a 2024-25-ös szezonban kerül majd képernyőre a csatornán.

A műsor új változatában lesznek adások civil játékosokkal, de ezúttal celebpárok, illetve ismert emberek és párjaik is bemutatkoznak az általános műveltségen alapuló vetélkedőben. A szabályokban is történik változás: a korábbi három segítségnyújtási lehetőség mellé egy negyedik is társul, amelyben a műsorvezető személye segíthet a válaszadásban, de a négy lehetőség közül csak hármat használhatnak fel a játékosok.

Palik László a műsorral kapcsolatban elmondta, hogy amikor megkeresték, szinte gondolkodás nélkül igent mondott a felkérésre. "Mindig is imádtam ezt a formátumot nézőként, plusz nagyon jó érzés, hogy olyan általam tisztelt szaktársaim nyomdokaiba léphetek, akik meghatározó szereplői az elmúlt évtizedek magyar televíziózásának. Sajnos Vágó István, akinek a nevéhez leginkább köthető a Legyen Ön is milliomos! már nincs közöttünk. Bízom benne, hogy kollégáimmal ismét sikerre tudjuk vinni ezt az ikonikus formátumot" – mondta a műsorvezető.