Azahriah rekordösszegű osztalékot vett ki cégéből és technikai problémával szembesült Szerbiában

Azahriah, azaz Baukó Attila Geminia Kft. nevű vállalkozása jelentős profitot ért el a 2023-as pénzügyi évben, amely lehetővé tette számára, hogy 188 millió forint osztalékot vegyen ki a cégéből.

A 24.hu beszámolója szerint Azahriah cégének pénzügyi beszámolója nemrég került fel az Elektronikus Beszámoló Portálra, amelyből kiderül, hogy a 2022 júniusában alapított vállalkozás 304 millió forintos bevételt és 241 milliós adózott eredményt ért el a 2023-as üzleti évben. A dokumentumokból az is kiviláglik, hogy a cég 188 millió forint osztalék kifizetését hagyta jóvá.

Az Opten adatai szerint a cég tulajdonosa és ügyvezetője továbbra is Baukó Attila, azaz Azahriah. A zenész népszerűsége töretlen, hiszen idén május végén három telt házas koncertet adott a Puskás Arénában, amelyek több mint egy milliárd forintba kerültek, és Azahriah maga tervezte meg a koncerteket, beleértve a vizuális elemeket is, mint például lézershow, konfettieső, lángoszlopok és tűzijáték. A magyar nézők körében a YouTube-on és a Spotify-on is az egyik leghallgatottabb előadóként tűnik fel. Azahriah dalai közül az Introvertált dal a legtöbbet streamelt hazai szám lett, több mint 13 millió lejátszással, ami kétszerese az előző év listaelsőjének, a Pullupnak.

Az előadó sikerét tovább erősíti, hogy a magyar hallgatók által preferált listákon az első tíz hely közül nyolcat az ő dalai foglalnak el. Azahriah a közeljövőben nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is terjeszkedik, hiszen szeptemberben második alkalommal indul európai turnéra, fellépve többek között Bécsben, Prágában, Londonban, Párizsban, Barcelonában és Amszterdamban.

Az előadó korábban nyilatkozott arról is, hogy a jelentős bevétel ellenére nem találja az impulzust a pénz elköltésére, és csak valami végtelen pénznyelőcsőben találná meg az élvezetet a költekezésben. Azonban a tripla koncertek után keletkezett 600 milliós nyereség olyan összeg, amit Azahriah szerint nem is igazán tud mire elkölteni. A zenész elárulta, hogy a menedzsmentje tanítgatja arra, hogy miként kell bánni a pénzzel, például állampapírba és lakásba való befektetéssel, amelyek biztos pontot nyújtanak az életben. Azahriah tehát nem csak a zenei sikerben, hanem a pénzügyi stabilitásban is jeleskedik, ami a Geminia Kft. pénzügyi eredményeiben is tükröződik.

A zenész nemrégiben technikai problémával szembesült a szerbiai Exit fesztiválon, ahol a koncertet félbeszakítani kellett. Azahriah Instagram sztorijában elmondta, hogy nem a legmegfelelőbb módon reagált a helyzetre, amikor a mikrofonba kijelentette, hogy a stábja „sikerült balfaszokat felvenni a menedzsmentbe”. Későbbi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy bár a reakciója nem volt a legfinomabb, sokat tanult a helyzetből, és már tudja, hogyan kellene kezelnie hasonló problémákat a jövőben. Azahriah egyébként korábban tripla koncertet adott a Puskás Arénában, amit kétmilliárdos bevétellel, nettó 1,4 milliárd forint kiadással és 600 milliós nyereséggel zárt. Jelenleg ő a legnépszerűbb hazai előadó, számait 80 milliószor streamelték tavaly.