Az iPhone-ok és androidos mobilok közötti üzenetküldés könnyebbé válik

Az Apple bejelentette az iOS 18 nyilvános bétaverziójának elérhetőségét, amely magában foglalja az RCS-üzenetküldés támogatását, így jelentősen megkönnyítve az iOS és androidos eszközök közötti kommunikációt.

Az RCS, vagyis Rich Communication Services bevezetésével az iPhone felhasználók és az androidos készülékek tulajdonosai közötti üzenetváltás során már elérhetővé válnak azok az extra funkciók, amelyek korábban csak az iPhone-ok között voltak használhatók. Ilyenek például a hosszabb szövegek, fájlok és multimédiás tartalmak csatolása, valamint a kézbesítési státusz kijelzése.

Az újítás egyik jelentős előnye, hogy az így küldött üzenetek magasabb szintű titkosítást kapnak, amely növeli az adatvédelmet. Azonban fontos megjegyezni, hogy a végpontok közötti titkosítás továbbra is hiányzik.

Az Apple továbbra is fenntartja az iMessage üzeneteket, és az üzenetek színezése segítségével megkülönbözteti azokat a partner készüléke alapján: az iMessage üzenetek kék, míg a többi üzenet zöld szövegbuborékban jelenik meg az iOS beépített üzenetkezelő alkalmazásában.

Végül, de nem utolsósorban, az iOS felhasználók hamarosan üdvözölhetik az időzíthető üzenetek funkcióját is, amely szintén része az új frissítésnek. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy az üzeneteket előre beállított időpontra ütemezzék.