Rejtélyes halálesetek egy bangkoki luxushotelben

Legalább hat vietnami állampolgár életét vesztette Bangkok egyik legnépszerűbb negyedében található luxushotelben, a Grand Hyatt Erawanban, rejtélyes körülmények között.

A Reuters hírügynökség értesülései szerint a tragédia a város egyik legforgalmasabb részén történt. Kezdetben úgy vélték, hogy lövöldözés áldozatai lettek a vietnami állampolgárok, azonban a thai rendőrség gyorsan cáfolta ezt a feltételezést. Egy névtelenséget kérő rendőrtiszt szerint az áldozatok nem lövöldözés következtében haltak meg, és kijelentette: „Nincs nyoma fegyveres harcnak”.

Az Associated Press információi szerint a szálloda személyzete késő délután hívta ki a hatóságokat, miután rátaláltak a halottakra. Öt hullát egy szobában találtak, egyet pedig a szobán kívül fedeztek fel. A rendőrség mérgezésre gyanakszik, miután az áldozatoknak habzott a szája – mondta a Lumpini rendőrőrs egyik tisztje.

A thaiföldi külügyminisztérium rövid közleményben közölte, hogy a halottak közül ketten amerikai-vietnámi kettős állampolgárok voltak, négyen pedig vietnámiak, ezzel pontosítva a korábbi információkat, miszerint a halálos áldozatok közül csak ketten voltak vietnámi-amerikai kettős állampolgárok. A bangkoki vietnámi nagykövetség még nem reagált a történtekkel kapcsolatos megkeresésekre. A rendőrség további tagjai és a mentőszolgálat is elérhetetlenek maradtak a sajtó számára.

Srettha Thavisin miniszterelnök este a helyszínre ment, de nem adott további tájékoztatást az ott összegyűlt újságíróknak. A több mint 350 szobás Grand Hyatt Erawan a turisták által kedvelt negyedben helyezkedik el. Tavaly több mint 28 millió külföldi turista látogatott Thaiföldre, és 1,2 billió bahtot (33,71 milliárd dollárt) költöttek el az országban. A kormány idén 35 millió turistára számít, bár tavaly, a Hyatt közelében lévő luxus bevásárlóközpontban történt egy lövöldözés, aminek két külföldi áldozata is volt, ami negatívan befolyásolta az idegenforgalmi szektort.