Jack Blacket Ausztráliából való kitoloncolását követeli egy politikus

Egy ausztrál szenátor felháborodásának adott hangot és a hatóságokat arra kérte, hogy toloncolják ki a Tenacious D zenekart az országból, miután a zenekar egyik tagja viccet csinált Donald Trump elleni merényletről.

A Tenacious D, Jack Black és Kyle Gass duója egy sydney-i koncerten került a figyelem középpontjába, amikor a közösségi médiában terjedni kezdtek a felvételek, melyeken a zenekar egyik tagja, Gass egy születésnapi tortát fúj ki, előtte pedig azt mondja: „Legközelebb ne hibázd el Trumpot”. A közönség reakciója nevetés és taps volt.

Ralph Babet, az Egyesült Ausztrália Párt szélsőjobboldali-populista vezetője, hétfő este közösségi médián keresztül követelte a zenekar kitoloncolását, mondván, hogy a megjegyzések nem viccek, hanem rossz ízlésűek. Babet egy sajtóközleményben arra szólította fel Andrew Giles ausztrál bevándorlási minisztert, hogy vonja vissza a zenekar vízumát.

A szenátor szerint a kitoloncolás lenne a megfelelő válasz, és minden más támogatást jelentene Trump elleni merényletnek. Babet korábban több szélsőjobbos összeesküvés-elméletet is támogatott, többek között az oltásellenességet és a népességcserét.

A Tenacious D-nek az eset után még négy állomása maradt az ausztráliai turnéjukból, mely során Newcastle-ben, Brisbane-ben, Melbourne-ben és Adelaide-ben lépnek fel.