Az AceMagic X1 kétképernyős laptop újdonsága a Computexen

Az idei Computex kiállításon bemutatott AceMagic kétkijelzős laptopja egyedülálló fizikai kivitelezésével keltett figyelmet. A piacra mostanában kerülő gép innovatív koncepciója várhatóan új szintre emeli a kétképernyős notebookok kategóriáját.

Az Acemagic X1 kétképernyős laptopja a hagyományos kialakítás mellett egy extra képernyővel bővül, amely vízszintesen elforgatható egy zsanéron keresztül. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a két kijelző egymás mellett használható legyen, vagy a 360 fokos csuklópánt segítségével összehajtva, akár két felhasználó is egyszerre dolgozhasson rajta. A kínai gyártó, az AceMagic, amely főként mini PC-k gyártásával vált ismertté, a világ első vízszintesen összecsukható 360 fokos laptopjaként hirdeti az X1-et.

A gépbe egy 12. generációs Intel Core i7-1255U processzor került, amelyet 16 GB DDR4 memória és 1 TB-os PCIe 3.0 SSD egészít ki, valamint Intel Iris Xe GPU biztosítja a grafikus teljesítményt. A pletykák szerint a készülék piacra kerülésekor frissíthetik 13. generációs Intel processzorra. Mindkét kijelző 14 hüvelykes, 1080p Full HD felbontású, és az eszköz USB-A és USB-C portokon keresztül 5 Gbps átviteli sebességet, valamint HDMI 2.0 videokimenetet támogat.

A kétképernyős megoldások megbízhatósága és tartóssága kapcsán felmerülő kérdések ellenére az X1 ötlete kétségtelenül innovatív. Az AceMagic korábbi negatív hírei, amelyek előretelepített kémprogramokkal rendelkező mini PC-k értékesítésével kapcsolatosak voltak, tovább erősíthetik a fogyasztók szkepticizmusát az új készülékkel kapcsolatban. Azonban a vállalat szerint ezek az esetek elszigetelt problémák voltak a forgalmazás első napjaiban.

a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.