Thomas Müller befejezte a német válogatottbeli pályafutását

Thomas Müller, a Bayern München világbajnok támadója bejelentette, hogy befejezi pályafutását a német válogatottban. Közel tizennégy év és 131 válogatott mérkőzés után hozta meg döntését.

A játékos a közösségi médiában közzétett videóban jelentette be visszavonulását, és megköszönte a szurkolóknak, valamint válogatottbeli csapattársainak az elmúlt éveket. Müller 2010-ben debütált a nemzeti csapatban egy Argentína elleni meccsen, és részese volt a 2014-es világbajnoki címnek, valamint a 2010-es világbajnokság bronzérmének megszerzésében.

A német válogatott az Európa-bajnokság A csoportjából az első helyen jutott tovább, miután legyőzte a Marco Rossi vezette magyar csapatot 2–0-ra, majd a kieséses szakaszban Dánia ellen is 2–0-ra diadalmaskodott. A negyeddöntőben azonban a későbbi győztes spanyol válogatottal szemben 1–1-es rendes játékidő után 2–1-re kikapott a Julian Nagelsmann irányította német csapat.

Müller a kontinensbajnokságon kétszer lépett csereként a pályára, először a skótok elleni csoportmérkőzésen, majd a spanyolok elleni negyeddöntőben, ami egyben az utolsó válogatottbeli meccse is volt. A támadó a válogatottban töltött idő alatt összesen 45 gólt szerzett 131 mérkőzésen, és a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon öt góllal és három gólpasszal aranycipős lett.