Helle Thomsen újra a CSM Bucuresti kézilabdacsapatánál

Egyszer már pórul járt Romániában, de Helle Thomsen dán kézilabdaedző ismét a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatánál kötött ki, kétéves szerződést írva alá a román bajnokcsapattal.

Helle Thomsen korábban sikeres időszakokat élt meg az FC Midtjylland csapatával, ahol 2013-ban és 2015-ben is bajnoki címet és dán kupagyőzelmet aratott. Nemzetközi szinten is bizonyított, hiszen a svéd női válogatottal Eb-bronzérmet szerzett 2014-ben, majd a holland válogatottal vb-harmadik lett 2017-ben, Európa-bajnoki ezüstérmes 2016-ban és bronzérmes 2018-ban.

A romániai CSM Bucuresti csapatát 2017 nyarától irányította, de 2018 márciusában, egy bajnoki győzelem után váratlanul menesztették. Thomsen akkor elmondta, hogy a menesztése különösen rosszul érintette, mivel a döntést éppen autogramosztás közben közölték vele a klub vezetői.

A romániai kitérő után Thomsen a norvég Molde, a török Kastamonu csapatánál és legutóbb a francia Nantes-nál tevékenykedett, ahol az Európa Liga négyes döntőjébe jutott és a harmadik helyen végzett.

Thomsen visszatérését követően optimista: "Aláírtam a szerződést a CSM Bucurestivel, alig várom, hogy visszatérhessek Romániába és együtt dolgozhassak a klub embereivel és természetesen a játékosokkal. Remélem, a szurkolók támogatnak majd minket a következő szezonban, akkor is, amikor jól játszunk, de akkor is, amikor kevésbé" – nyilatkozta.