Google és Apple együttműködés: Új funkciók a felhasználók kényelméért

Az Apple és a Google, a technológiai ipar két óriása, együttműködésük keretében új funkciókat vezetnek be, amelyek megkönnyítik a felhasználók számára a képek és videók átvitelét a Google Fotókból az iCloud Fotókba, és fordítva.

Az Apple és a Google általában versenyhelyzetben vannak, de most egy olyan együttműködést hoztak létre, amely jelentősen megkönnyítheti a felhasználók életét. A következő napokban bevezetésre kerülő új funkció lehetővé teszi az iCloud és a Google Drive felhőalapú tárhelyeket használó Apple-felhasználók számára, hogy egyszerűen átvihessék képeiket a Google Fotókból az iCloud Fotókba. Ez a lépés a korábban már elérhető, de csak egy irányban működő adatátviteli lehetőséget egészíti ki.

A két vállalat az adatátviteli kezdeményezés (DTI) keretében meghatározott új adatátviteli szabványokat követi, amelyek célja, hogy egyszerűsítsék a felhasználók számára a különböző felhőszolgáltatók közötti fájlimportálást és exportálást. A szabvány bevezetésének szükségességét az indokolja, hogy a nagy tároló platformszolgáltatók, mint például a Meta, a Google és az Apple, különböző eljárásokat és technológiákat alkalmaznak, ami korábban megnehezítette a felhasználók számára az adatok átvitelét.

Az adatátvitel folyamata egyszerű: a felhasználóknak a Google Takeout felületén keresztül kell bejelentkezniük érvényes Google-fiókjukkal, majd egy felhasználói párbeszédpanel segítségével kiválaszthatják a kívánt fájlokat, és átküldhetik azokat az iCloud Fotókba. Ez a folyamat nagyban hasonlít az Apple iCloud Fotókból a Google Fotókba történő, már 2021 óta elérhető átviteli funkcióra, így a felhasználók számára ismerős lehet.

: (Computer Bild)