A szén-dioxid mozgása az atmoszférában és űrhajósok hosszabbodó várakozása az űrben

A NASA által közzétett videóban megfigyelhetjük, hogyan szállítja a szél a szén-dioxidot a Föld atmoszférájában, és a felvételek segítségével jobban megérthetjük a gáz hatását a bolygónkra. Két amerikai űrhajós, Butch Wilmore és Sunita Williams, akik június elején indultak a Nemzetközi Űrállomásra, már több mint két hónapja várakoznak a visszatérési időpontjukra, mivel a Boeing Starliner űrhajójuk műszaki problémáit vizsgálják.

A NASA lenyűgöző felvételeket tett közzé, amelyeken a 2020 januárja és márciusa közötti időszakban a Föld atmoszférájában a szén-dioxid mozgását követhetjük nyomon. A magas felbontású modell részletesen mutatja be az erőművek és tüzek által kibocsátott szén-dioxidot. Lesley Ott, a NASA klímatudósa szerint a felvételek bemutatják, hogy milyen összetett a szél által szállított szén-dioxid rendszere.

A szén-dioxid fő forrásai között szerepelnek az erőművek, gyárak és ipari létesítmények Kínában, az Egyesült Államokban és Ázsia déli részén, míg Afrikában és Dél-Amerikában a mezőgazdasági erdőtüzek a jellemzőek. A térkép pulzálása a Föld nap-éjszaka ciklusával magyarázható, és a felvételeken látható, hogy a növényzet és az óceánok milyen mértékben veszik fel a szén-dioxidot.

Lesley Ott hangsúlyozza, hogy a klímaváltozás kezeléséhez szembe kell néznünk a kibocsátott szén-dioxiddal, amely a Föld felmelegedésének fő okozója. A NASA mérései szerint a szén-dioxid koncentrációja a levegőben majdnem megduplázódott 1750 óta.

Közben Butch Wilmore és Sunita Williams űrhajósok a tervek szerint egy hetet töltöttek volna el az űrben, de már több mint két hónapja fent vannak. A Boeing Starliner űrhajójuk többszörösen meghibásodott, többek között héliumszivárgást tapasztaltak nála. A NASA kereskedelmi legénységi programjának vezetője, Steve Stich szerint továbbra sincs hír a visszatéréssel kapcsolatban, és a Starlinernek elég üzemanyaga van ahhoz, hogy legkésőbb augusztus közepéig pályán maradjon. A hajtóműveket a következő héten tesztelik, ezt követően felülvizsgálják, hogy mikor válhat le az ISS-ről.

A NASA és a Boeing illetékesei szerint az űrhajósok nem rekedtek az űrben, és a technikai nehézségek nem veszélyeztetik a küldetést. A NASA júliusi elején bejelentette, hogy még mindig teszteket végeznek, hogy a kapszula megfelelően működjön, és bár biztosak abban, hogy az űrhajó biztonságosan fog működni a vészhelyzeti evakuálás során, a küldetés irányítói még nem állnak készen az indulás ütemezésére. A pilóták addig maradnak az űrállomáson, amíg a mérnökök be nem fejezik a kapszulával kapcsolatos problémák vizsgálatát. Az ISS fedélzetén töltött hosszabb idejük alatt Wilmore és Williams számos karbantartási munkát és tudományos projektet elvégzett, hetente egyszer betérnek a Starlinerbe, hogy a földi irányítással együtt felmérjék a kapszulát. Amennyiben a Boeing űrhajójának fedélzetén nem tudnak hazatérni, a SpaceX Crew Dragonját hívnák segítségül, amelynek Falcon 9 rakétája ismét repülhet az űrbe, miután az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) engedélyezte küldetéseinek folytatását. Az űrhivatal a tervek szerint augusztusban akar ismét asztronautákat küldeni az ISS-re a SpaceX Crew Dragon űrkapszulájával.

A NASA és a Boeing már kiderítette, hogyan hibásodott meg a Starliner, de a hazatérés még nem biztonságos az űrhajósok számára. A NASA szóvivője szerint a Starliner 27 hajtóművéből csupán egy nem működik, ami elvileg nem jelent problémát a visszatérés szempontjából, de a szervezet óvatosságból még nem határozott meg visszatérési dátumot. A küldetésnek már az indulása sem volt egyszerű, hiszen az űrhajóból szivárgott a hélium, és az odaérkezés során több probléma is felmerült, amit azóta sem sikerült orvosolni. A NASA mérnökei emiatt többször elhalasztották a két asztronauta hazatérését, végül pedig bizonytalan időre el is tolták azt.