Valkó Eszterék új életet kezdenek Svájcban

Valkó Eszter és férje, Radócz Péter, aki biológus, hat évig éltek Hollandiában, először Maastrichtban, majd Groningenben és végül Amsterdamban, de most új kalandra indulnak: Svájcba költöznek.

Valkó Eszter, az egykori tévés és férje, Radócz Péter 2018-ban döntöttek úgy, hogy Hollandiába költöznek, ahol Radócz egy remek munkalehetőséget kapott. Maastrichtban kezdték az életüket, ahol Valkó nagyon jól érezte magát, és gazdag szociális életet éltek. Később azonban Radócz Péter új kihívásokra vágyott, és Groningenbe, majd Amsterdamba költöztek, ahol a tévés szerint a legjobban érezte magát. A változások ellenére a család élete folyamatosan gazdagodott: van egy ötéves kisfiuk, Simon, aki már 5 éves kora óta iskolába jár, és a holland nyelvet szüleinél is jobban beszéli. Valkó elmondása szerint férje nem nyelvzsonglőr, így gyakran előfordul, hogy Simon javítja ki őket a helyes kiejtésben.

A holland évek után a család úgy döntött, hogy újabb országváltásra szánják el magukat, és Svájcban kezdenek új életet. Radócz Péter egy zürichi gyógyszergyártó cégnél kapott lehetőséget, és mivel Valkó testvére is Svájcban él, ez is befolyásolta döntésüket. Valkó reméli, hogy Simon számára nem lesz túl nehéz a váltás, és úgy gondolja, hogy most még könnyebben alkalmazkodik a kisfiú, aki már remekül beszél hollandul és első osztályos. Valkó hozzátette, hogy a következő néhány évben nem terveznek költözni.

Valkó Eszter elárulta, hogy Hollandiában megtapasztalta a helyi szokásokat, például azt, hogy a hollandok nem igazán esznek meleg ételt ebédre, helyette salátát vagy gyümölcsöt fogyasztanak, és nem bonyolítják túl az étkezést. Emellett nehezen szokott hozzá, hogy Hollandiában mindent legalább két hétre előre meg kell tervezni, és elképzelhetetlen a spontán látogatások. Utrechtben olykor magányosnak is érezte magát, de így legalább kis túlzással elmondhatja, hogy Hollandia minden szegletéből kaptam egy kicsit.

Valkó és Radócz a külföldre költözésük előtt a Love Bisztróban és a Nyerő Párosban is szerepeltek versenyzőként, utóbbi műsorról itt írtunk még 2016-ban.