Red Hot Chili Peppers egykori gitárosa, Josh Klinghoffer gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával szembesül

Josh Klinghoffer, a Red Hot Chili Peppers egykori gitárosa halálos gázolás miatt állhat bíróság elé. Az eljárást az áldozat lánya, Ashley Sanchez kezdeményezte.

A baleset március 18-án délután történt Kalifornia Alhambra városában, amikor Klinghoffer egy fekete, rendszám nélküli terepjárójával balra kanyarodott egy kereszteződésben és elütött egy zebrán átkelő gyalogost. Az áldozat, egy 47 éves séf, Israel Sanchez volt, aki fejsérülést szenvedett és néhány órával később a kórházban belehalt sérüléseibe. A bíróság által lefoglalt kameraképek tanúsága szerint a zenész a baleset idején telefonált. Klinghoffer hívta a mentőket és együttműködött a hatóságokkal, helyszínen azonban nem indult ellene eljárás.

Ashley Sanchez szerint apja halálát "hanyagságból elkövetett emberölés" okozta, amit a hatóságok nem vizsgáltak ki kellőképpen. Josh Klinghoffer ügyvédje, Andrew Brettler szerdán „tragikus balesetről” beszélt, hangsúlyozva, hogy ügyfele azonnal leállt, leállította a járművet, hívta a 911-et, és megvárta a rendőrség és a mentők érkezését, valamint teljes mértékben együttműködik a közlekedési nyomozással.

Josh Klinghoffer 2009 és 2019 között volt a Red Hot Chili Peppers tagja, John Frusciante helyére lépett be, majd őt váltotta vissza, amikor Anthony Kiedis visszahívta Frusciantét a zenekarba. A zenész 2016-ban Budapesten, a Papp László Arénában is fellépett a magyar közönség előtt. Jelenleg a Pearl Jam vendégzenészeként turnézik, a zenekar képviselői nem válaszoltak a sajtó megkeresésére.