Csaknem 250 millió forintért kapható Tolnay Klári egykori villája

A Mandiner értesülései szerint eladóvá vált Tolnay Klári és Ráthonyi Ákos filmrendező egykori, rózsadombi villájának középső szintje. A háromszintes épületben a híres színésznő 1938-ban költözött be, és most az új tulajdonos 249 millió forintért veheti birtokba a 204 négyzetméteres, kertkapcsolatos lakást, amely egy 57 négyzetméteres terasszal is rendelkezik.

Az ingatlan.com oldalán található hirdetés szerint a 5+1 szobás lakás egyik legnagyobb vonzereje éppen ez a terasz, ahol Tolnay Klári is gyakran pihent a filmforgatások közötti szünetekben. A kért összeg első pillantásra magasnak tűnhet, de a II. kerületi átlagárhoz képest mégsem mondható túlzónak.

Tolnay Klári, aki már 24 éves korában ismert és elismert színésznő volt, a villába költözésekor már két éve volt Ráthonyi Ákos felesége. A házasságkötésük nagy esemény volt a főváros életében, hiszen Tolnay Klári a Meseautó, a Lila akác és az Okos mama című filmekkel már sokak kedvencévé vált. Érdekesség, hogy a Meseautó forgatásán még Rozika néven szerepelt, de ott döntött az elegánsabb Klári keresztnév mellett.

A villa azonban nem hozott szerencsét a színésznőnek. Bár kezdetben örömmel költözött be, később rá kellett jönnie, hogy Ráthonyi Ákos nem az élete szerelme. Sorsukat tovább sötétítette, hogy 1944-ben, a második világháború bombázásai közepette, Tolnay egy tragikus esemény áldozata lett: egy bombázás okozta sokk miatt koraszülött gyermeke nem sokkal születése után elhunyt. A villa maga is megsérült egy bombázás során, és Tolnay Klári ezután örökre elhagyta a házat és férjét is.