Dobó Kata balinézi belső utazásáról mesélt

Dobó Kata az ötvenedik születésnapját Balin töltötte, ahol egy belső utazáson vett részt, és lenyűgözte a helyiek életszemlélete. A Nők Lapjának adott interjúban beszélt arról, hogy az indonéz szigeten töltött idő alatt a helyi mesterekkel való találkozások és a környezet segítették őt abban, hogy közelebb kerüljön önmagához.

Dobó Kata elmondása szerint Balit az istenek szigetének is nevezik, és ez az elnevezés tükröződik a helyiek gondolkodásmódjában is. "A nyugati civilizációban többnyire a hiányra összpontosítunk" – magyarázta a színésznő, hozzátéve, hogy ez az összehasonlítgatás csak rosszul érinti az embert.

A színésznő szerint a balinézek azokra a dolgokra koncentrálnak, amik megvannak, és minden nap hálát adnak értük. Dobó Kata is igyekszik ezt az életszemléletet beépíteni a mindennapjaiba, és elmondása szerint gyakran ér el boldogságpillanatokat, amikor a jelenre tud koncentrálni.

Néhány évvel ezelőtt Dobó Kata az önismeret útjára lépett, mert rájött, hogy a materiális dolgok nem elegendőek a kiteljesedéshez. Úgy érezte, az életnek mélyebb értelme kell, hogy legyen a materiális javak gyűjtésén túl. Összefoglalva útját, úgy véli, az élet alapja a szabadság, következménye a fejlődés, célja pedig az öröm.