Az Etna kitörése miatt törölték a repülőjáratokat

Vörös riasztást adtak ki Szicíliában az Etna vulkán fokozódó aktivitása miatt, ami jelentős zavart okozott az olasz légi közlekedésben, több tucat járatot töröltek vagy halasztottak.

Az Etna vulkán tevékenységének növekedése következtében a legmagasabb, vörös fokozatú veszélyhelyzetet hirdették meg Szicíliában. A vulkánból kiömlő láva látványos felvételekkel került dokumentálásra, ami miatt számos repülőjáratot törölni kellett az olaszországi reptereken.

A Blikk beszámolója szerint nem csak az Etna, hanem a Stromboli vulkán is kitört egy héttel ezelőtt, ami tovább fokozta a helyzet súlyosságát. Emiatt a szigeteken ismételten piros fokozatot vezettek be.

A cataniai repülőtér, amely Olaszország ötödik legforgalmasabb légi átjárója, kénytelen volt több tucat járatot törölni vagy átütemezni, ami körülbelül 15 ezer utast érintett közvetlenül. A Ryanair 42 belső járatot törölt, melyek Rómába, Velencébe, Pisába és Bergamóba indultak volna, míg az EasyJet londoni, milánói és nápolyi járatokat mondott le. Több repülőgépet Palermoba irányítottak át, ami jelentős kitérőt jelent az utasok számára.

A cataniai repülőtér továbbra is nyitva tart, de a piros figyelmeztetés miatt nem zárható ki a helyzet további romlása. A hatóságok azoknak, akik az érintett területekre utaznának, azt javasolják, hogy tájékozódjanak a helyi hatóságoknál és a légitársaságoknál, valamint a cataniai repülőtér weboldalán az utazás előtt.