Ausztrál férfi gyújtotta fel saját házát, három gyermeke életét vesztette

Sydney-ben őrizetbe vettek egy ausztrál férfit, aki saját házának felgyújtásával ölte meg három gyermekét, közölte a BBC.

A tragikus esemény során egy öt hónapos kislány, egy kétéves kisfiú és egy hatéves fiú vesztette életét. A család további három fiú és egy lány tagja, akik 4 és 11 év közötti korúak, valamint az édesanyjuk túlélték a tűzesetet. A 28 éves apa jelenleg kórházban van, ahol rendőri felügyelet alatt áll.

Az eset az egész országot megdöbbentette egy olyan időszakban, amikor a családon belüli erőszakot Ausztráliában nemzeti krízisnek minősítették. A rendőrség szerint a férfi több helyen is lángra lobbantotta az otthonát, és gyúlékony anyagokat használt fel annak érdekében, hogy a tűz gyorsabban terjedjen. Az ajtókat kulcsra zárta, hogy megakadályozza a családtagok menekülését.

A gyanúsított továbbá megpróbálta akadályozni a segíteni próbáló szomszédokat és a tűzoltókat is, akik végül négy gyermeket és az anyát mentettek ki. A férfi egyik gyermekét magával ragadva próbált menekülni, akit erővel vettek el tőle.

A mentőszolgálatok az öt hónapos csecsemőt már élettelenül találták, míg a kétéves és hatéves fiúk súlyos sérülésekkel kerültek ki az épületből, de sajnos életüket már nem lehetett megmenteni. A túlélők állapota jelenleg stabil.