Holland weboldalról rendelt kábítószert egy zuglói férfi

Elfogták és őrizetbe vették a rendőrök egy 28 éves zuglói férfit, aki többször is rendelt pszichoaktív anyagokat egy hollandiai weboldalról az elmúlt másfél év során.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye alapján a férfi számára érkezett csomagot a vámhivatal repülőtéri igazgatóságának pénzügyőrei vizsgálták át, ahol több mint 600 gramm kábítószergyanús port és 60 tablettát találtak. A küldeményt a rendőrség lefoglalta és szakértői vizsgálatra küldte, amely során megállapították, hogy az új pszichoaktív anyagok kategóriájába tartozik.

A nyomozók azonosították a csomag megrendelőjét és lakcímét, amely nem egyezett meg a csomagon feltüntetett címmel, és július 6-án házkutatást tartottak a XV. kerületi lakásában. A helyszínen kábítószergyanús anyagokat – köztük fehér és barna port, zöld növényi törmeléket, LSD-tartalmú bélyeget és ketamint –, valamint kábítószer előállításához szükséges vegyi anyagokat és berendezéseket találtak.

A zuglói rendőrkapitányságra előállított férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer birtoklása gyanújával kihallgatták, majd őrizetbe vették. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte és kifejtette, hogy megbánta tettét.