Nem lesz több Balaton Sound?

A zamárdi Balaton Sound fesztivál jövője kérdéses, miután a szervezők szerződése lejárt, és az új képviselő-testület fogja tárgyalni az esetleges új szerződéseket.

A sonline.hu és a Somogy Vármegyei Hírportál beszámolója szerint az idei évad lehetett az utolsó Balaton Sound, mivel a szervezők szerződése Zamárdi városával lejárt. Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere elmondta, hogy a Sziget Zrt.-nek, mint a fesztivál szervezőjének, 2024-ig lett volna lehetősége a rendezvény megtartására, de a mostani szerződés lejártával ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt. Az új szerződések megkötéséről azonban már az októberben felálló új képviselő-testület fog dönteni.

A polgármester hozzátette, hogy az idei fesztivált a szervezők kérésére egy héttel később rendezték meg, amiért cserébe a Sziget Zrt. 20 millió forinttal többet, összesen 170 millió forintot fizetett az önkormányzatnak. Ebből a pénzből újraaszfaltozták a part menti sétányt.

A Balaton Sound jövőjével kapcsolatos pletykák szerint a kolozsvári Untold fesztivál költözhetne Zamárdiba, de Csákovics Gyula ezt nem erősítette meg, mondván, hogy ilyen irányú megkeresést még nem kaptak.

A Balaton Sound 2007-ben indult Zamárdiban, és az EDM zenei stílus által dominált rendezvény a 2010-es évek közepén élte fénykorát. A legtöbb látogatót, 172 ezret, a koronavírus-járvány előtti utolsó évben, 2019-ben regisztrálták, míg az idei fesztivál látogatóinak száma elérte a százezret.

A 444.hu számára is jelentős esemény volt a Sound, hiszen többek között itt forgatták a Yolo-világ első és második évadát, a Sound Rotationt, a Csábítás Akadémiáját, és egy nagy visszhangot kiváltó megrendezett riportot is. Emellett a 2013-as fesztivált percről percre közvetítették, és a családalapítás témáját is feldolgozták a soundereket megkérdezve.

Az idei, egyben utolsó Balaton Soundon a 444.hu is jelen volt, és egy videóval búcsúztak a fesztiváltól. Vető Viktória, a Balaton Sound sajtófőnöke szerint a fesztivál jövőjével kapcsolatos pletykák hozzájuk is eljutottak, de nincs napirenden a téma, így nem szeretnének foglalkozni vele.

Az idei Soundról készült galériát a sonline.hu oldalán lehet megtekinteni.

A Telex és a Sonline értesülései szerint az idei, a 16. volt az utolsó Balaton Sound. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen részt vett a szervezők képviselője is, és a helyszínen elhangzott, hogy ez volt az utolsó Balaton Sound. Ezt egy időközben törölt videóban Pumped Gabo is megerősítette. A jövő évi fellépőket sem kezdték még el szervezni, ami arra utalhat, hogy a fesztivál megszűnhet.

Az idei Sound alkalmával annak próbáltunk utánajárni, hogy miért nincs már tele Zamárdi a fesztivál idején, mikor tűntek el az emberek és milyenek az árak a Balaton Soundon és környékén.

Letekerték a hangerőt, nem volt panasz

Az idei Heineken Balaton Sound Nagyszínpadának sztársorát Timmy Trumpet zárta, aki felesége nagymamáját is felköszöntötte a színpadon. A fellépők és a közönség is szerette a fesztivált, szombat estére az összlátogatószám átlépte a 100 ezret. Az esemény záróközleményében kiemelték, hogy új elrendezésben várták idén a látogatókat, a Nagyszínpad új hangtechnikája jól vizsgázott, miközben a zamárdi lakosok panaszai elmaradtak, sőt a Zamárdival szemben fekvő Balatonfüred polgármestere is köszönetet küldött a szervezőknek, hogy idén csökkent feléjük a hangerő.