Késes rablás a gödöllői HÉV-en

A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik egy harmadik, még ismeretlen maradt társukkal együtt kiraboltak egy fiatal fiút a gödöllői HÉV-en.

A vádirat szerint a három elkövető 2024. március 19-én az éjszakai órákban, a HÉV szerelvényen utazva kinézte magának a sértettet. Az egyikük, aki később a cselekményt is irányította, beszélgetést kezdeményezett a fiúval, és észrevette, hogy a sértett drága mobiltelefonnal rendelkezik. Ezt követően társait tájékoztatta a helyzetről.

Amikor a szerelvény megállt a Kerepes állomáson, az irányító férfi kivette a fiú kezéből a 140 ezer forint értékű készüléket, és megpróbált leszállni vele, de az ajtó bezárult. Ebben a pillanatban már csak ők hárman és a sértett tartózkodtak a kocsiban. A férfiak ekkor közeledni kezdtek a fiú felé, az irányító pedig követelte, hogy adja át mindenét. A fiú pénztárcáját is elvették, kivették belőle a pénzt – 10 ezer forintot –, majd a tárcát visszadobták neki.

Ezután az irányító férfi elővett egy kést, és további értékek átadására szólította fel a sértettet. A fiú hátrálni kezdett, de a támadók követték, és végül két támadó átkutatta őt, miközben a harmadik a késsel fenyegette. A támadás során további közel 50 ezer forint értékű tárgyakat vettek el tőle.

A HÉV Szilasligeten megállt, ahol a sértett gyorsan összeszedte a holmijait és leszállt, majd segítséget kért egy másik utastól, aki értesítette a rendőrséget. A támadók ekkor szintén leszálltak és elhagyták a helyszínt Kerepes irányába. A gödöllői rendőrök néhány nap alatt azonosították a három elkövető közül kettőt, és őket elfogták. A Gödöllői Járási Ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a két férfi ellen, a harmadik társukat még keresik.

Nyitóképünk illusztráció.