Biciklis baleset az Árpád hídon

Szerda reggel ismét baleset történt az Árpád hídon, ahol egy biciklist gázoltak el. Az ötven körüli férfi súlyos sérüléseket szenvedett, és a mentők kórházba szállították.

Az eset a Népfürdő utcai feljáró és az Árpád híd útkereszteződésében történt, a Pestről Budára vezető oldalon. Egy olvasónk által küldött fotók tanúsága szerint a baleset helyszíne csupán negyven méterre esik az egy évvel ezelőtti tragikus eseménytől, amelyben egy vétlen kerékpáros meghalt a hídon gyorsulási versenyt vívó autós hibájából.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megerősítette, hogy a balesetben érintett kerékpárost a mentők kórházba szállították. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa, Udvardi-Lakos Luca tájékoztatása szerint a férfi súlyosan megsérült.

Csak egy héttel ezelőtt egy másik tragikus esemény is történt ugyanezen a hídon. Akkor egy 43 éves férfi által lopott taxi és egy Suzukiban utazó 34 éves férfi, valamint egy 32 éves nő ütközött, akik mindannyian a helyszínen életüket vesztették. A másik taxiban utazó sérülteket szintén kórházba vitték. A Suzuki két utasa közül az egyik a Schadl-ügy tanúja volt.

2023 nyarán egy illegális gyorsulási versenyben résztvevő, 690 lóerős Mercedes-AMG felett vesztette el uralmát a sofőr. A rendkívül nagy tempóval érkező autó kontrollálhatatlanul csapódott a híd szélén lévő járdára és biciklisávra, megölve az ott szabályosan tekerő biciklist. Az eset technikai hátteréről akkor itt írtunk bővebben.

A XIII. kerületi Népfürdő utcában nemrégiben egy másik baleset is történt, amikor egy parkolóhelyről szabálytalanul forduló autó egy másik gépjárművel koccant össze. A tanulságos esetet egy fedélzeti kamera rögzítette. A balesetek gyakorisága felveti a kérdést, hogy szükség lehet-e további biztonsági intézkedésekre a környéken.

(Címlapképünk archív, illusztráció.)