Sharon Stone védelmébe vette Kevin Spacey-t

Sharon Stone szerint Kevin Spacey megérdemel még egy esélyt, annak ellenére, hogy több szexuális zaklatási ügybe is belekeveredett. A színésznő úgy véli, hogy Spacey helyzetét súlyosbította, hogy férfiakat zaklatott, és a társadalom nehezebben tolerálja a férfiak közötti szexuális bántalmazást.

A kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey egykor nagyon keresett színész volt, de a 2010-es évek második felében kirobbant szexuális zaklatási botrányai miatt Hollywood hátat fordított neki. Sharon Stone a The Hollywood Reporternek adott interjújában beszélt arról, hogy Spacey-t aránytalanul nagy gyűlölet és büntetés éri a társadalom részéről. Stone szerint a világ jobban tolerálja a nőkkel szembeni szexuális bántalmazásokat és illetlen viselkedéseket.

Stone elmondta, hogy Spacey hét éven át járt terápiára, nem dolgozhatott, elveszítette a házát és mindent, amije volt. Úgy véli, itt az ideje, hogy a színész visszatérhessen a szakmába, hiszen mindenkit felkeresett, akinek ártott, és bocsánatot kért tőlük.

A színésznő hozzátette, hogy őt is többször zaklatták, és többen fogdosták a nemi szerveit engedély nélkül, mint ahányszor Spacey férfiakét. Stone szerint ez is mutatja, hogy a társadalom másképp kezeli a nők és férfiak elleni szexuális zaklatást.

Kevin Spacey-t tavaly felmentették az egyik perben, de 2025-ben egy brit polgári per vár rá, ami korábbi ügyeihez kapcsolódik. Stone mellett több híresség, köztük Liam Neeson színész és Paul Schrader rendező is kiállt Spacey mellett, és szeretnék, ha a színész visszatérhetne a szakmába.