Schmuck Andor és a Tinder-tündérek

Schmuck Andor, a magyar közélet egyik színes karaktere, legújabb könyvében, a Tinder-tündérek című művében saját tinderes randikalandjait meséli el. A kötet, amely a modern online ismerkedés világát is bemutatja, Schmuck személyiségére fókuszál, és a szerző sajátos humorával fűszerezett történeteket tartalmaz.

Schmuck Andor, aki politikusként kezdte pályafutását, majd Zámbó Jimmy menedzserként folytatta, a köztudatban maradt, és újabb és újabb területeken próbálja ki magát. A Tinder-tündérek könyvében 17 randiját írja le részletekbe menően, amelyek során nem csak a nőkkel, hanem saját magával kapcsolatban is kritikus. Schmuck a könyvben többek között leleplezi a botoxra és repjegyre pénzt gyűjtőket, és különféle helyzetekben mutatja meg találékonyságát.

A kötetben Schmuck a nőkről írva gyakran magas lóról beszél, és bár próbál gáláns lenni, ez néha visszafelé sül el. A Fajelmélet című fejezet például különösen megosztó lehet az olvasók körében.

A könyv valóságtartalmát illetően kérdéseket vet fel, hogy vajon Schmuck tényleg olyan szokatlan randikat is megélt-e, mint amilyeneket leír. A kötetben szereplő történetek között akadnak meglepő és hihetetlennek tűnő események is, mint például a féllábú vagy a transznemű randipartner, vagy a tizennégy éves lány, aki az anyjával akarta összehozni Schmuckot.

A Tinder-tündérek olvasása során érdemes figyelembe venni, hogy a könyv nem veszi magát túl komolyan, és Schmuck a szókimondó és a bicskanyitogató között egyensúlyoz. A könyv bevételét egy anyaothonnak ajánlják fel, ami pozitívumként emelhető ki. Schmuck azonban nem használja ki a lehetőséget, hogy mélyebb társadalmi kérdéseket boncolgasson, vagy az online randizás világát elemző könyvet írjon.

Schmuck Andor: Tinder-tündérek
Inícium Kft., 2024, 4990 Ft