Cimpa kutya keresése: Jutalom a megtalálásért élve vagy halva

Aranyosi Réka kétségbeesetten keresi Cimpa kutyáját, aki napokkal ezelőtt tűnt el, és még a holttestének megtalálásáért is jutalmat ígér. Cimpa egy barátságos, idős kutya, aki sosem ugatta meg a postást, és a gazdái egy panzióba vittek magukkal egy héttel ezelőtt. A kutya kisagysorvadása miatt rossz a mozgáskoordinációja, és valószínűleg egyensúlyát vesztve kigurult a kerítés alatti résen keresztül. Réka szerint Cimpa nem szökdösős típus, és tudja, hogy szüksége van az emberekre a betegsége miatt.

A keresés során nagy összefogás alakult ki, és több ezren osztották meg a közösségi oldalon a gazdi segítségkérő bejegyzéseit. Jelzések érkeztek, hogy Cimpát a szekszárdi Landler lakótelep környékén láthatták, és keresőkutyákat is bevetettek a megtalálására. Réka reménykedik, hogy Cimpa nehéz múltja, amely során ritkán ivott vizet, most segíthet neki túlélni a hőhullámot.

Réka félmillió forintot ajánlott fel annak, aki épségben visszahozza Cimpát, de jutalmat kínál azért is, ha valaki holtan találja meg a kutyát. Őszintén bevallja, hogy nem tudna azzal a tudattal élni, hogy Cimpa valahol holtan fekszik, és inkább visszakapná őt élettelenül is, mintsem a bizonytalanságban maradjon.

A jelek szerint Cimpa még a környéken lehet, és talán talált enni- és innivalót az elmúlt napokban. A gazdi és a segítők reménykednek, hogy hamarosan sikerül megtalálniuk az öreg, beteg kutyát.