"Örülök, hogy túléltem..." - Papp Szabi 15 évre nem emlékszik

A Supernem együttes frontembere, Papp Szabi, a TV2 Titkok Ramónával című műsorban beszélt arról, hogy az elmúlt évek során mennyire intenzíven élték meg a bulizást, ami miatt 15 évre nem emlékszik az életéből.

Papp Szabi, aki a zenei pályafutása mellett tévés szerepléseket is vállal, legutóbb a Sztárban Sztárban tűnt fel, és hamarosan a Megasztár zsűrijében fog helyet foglalni, ahol Rúzsa Magdi, Marics Peti, Marsalkó Dávid és Molnár Ferenc Caramel társaságában értékeli majd a tehetségkutató résztvevőit. A válogatók már javában folynak. Gyermekként már látta maga előtt a jövőjét, hogy Budapesten fog élni és zenével fog foglalkozni, így már gimnáziumban tudatosan készült erre a pályára. A műsorban megosztotta a múltjából származó sötétebb emlékeket is, és kifejtette, hogy a jövőben milyen dolgokat szeretne elkerülni.

"Én tele vagyok a múltban elkövetett dolgokkal, amik miatt néha a mai napig embriópózba összehúzom magam" – mondta Lékai-Kiss Ramónának, majd hozzátette, hogy a zenekarral együtt nagyon keményen éltek, amihez a zene és az ahhoz kapcsolódó életérzés is hozzátartozott. "Harminc évet nagyon megnyomtam az életemben, de ilyen tényleg nagyon. A felszínen maradtam, túléltem, örülök, hogy túléltem és ezt most viccen kívül mondom, mind mentálisan, mind konkrétan fizikálisan. Mi ezt nagyon keményen műveltük, a zenét és ami ehhez kapcsolódik, mindent. Nyilván követ el az ember ezalatt dolgokat, amire nem szívesen emlékszik vissza. Nekem nagy titkaim nincsenek, de tizenöt évre konkrétan nem emlékszem" – vallotta be Papp Szabi.

A zenekar megszűnésével kapcsolatban elmondta, hogy már nem tudták ugyanazzal a szeretettel, beleszrással és lendülettel folytatni, mint korábban. "Úgy, ahogy ezt elkezdtük és akkor csináltuk, olyan szeretettel, beleszrással és lendülettel már nem tudtuk csinálni! Ez köszönhető annak, hogy nem húszévesek vagyunk, hanem 48 meg 50, köszönhető annak, hogy marhára megváltozott a világ. Mi sosem voltunk topzenekar, élveztük, amit csináltunk. Ez szép lassan elkezdett zsibbadni. Nekem most jólesik, hogy eltávolodom kicsit a zenétől" – fogalmazott az énekes.

Papp Szabi ritkán beszél a családjáról és a magánéletéről, de most kivételt tett és beszámolt Eszterrel való kapcsolatáról. "Huszonegy éve élünk együtt, teljesen nyilvánvaló volt, mint a mesében, hogy mi az első találkozástól kezdve együtt maradunk életünk végéig és erre ma is ugyanígy gondolok. Még amellett is, hogy én abban az időben padlógázzal benne voltam nyakig a rock and rollban, csodálatos emberekkel, csodálatos koncertek, véget nem érő házibulik, ahol Eszter is nyilvánvalóan társ volt, óriási társaság volt, mentek ezerrel a bulik" – emlékezett vissza. Hozzátette, hogy már az elején tudta, szeretne családot alapítani Eszterrel, és hogy gyerekeik is lesznek. "Nyilvánvaló volt az is, hogy nekünk gyerekeink is lesznek és akkor tényleg eljutottunk arra a pontra, hogy az évekig tartó bulizásokból elég volt, és tudatosan visszavettünk ebből, mert nem adott semmi újat. Persze ez egy zenésznek nehéz, munkahelyi ártalom, hogy úgy mondjam. Meglát valaki, és azt mondja, ó, ott a Papp Szabi, akkor igyunk egyet. De eljutottam arra a pontra, hogy ami nem érdekel, azt már nem csinálom. Szóval abbahagytuk a nagyüzemi részét és szülők lettünk, csodálatos érzés. Natasa már 11, Viktor 9 éves, nagyon szeretek családapa lenni, imádom az életünket" – fejezte be gondolatait.