Új-zélandi karfiolfagylalt: Undorító vagy ínycsiklandó?

Sosem gondoltunk volna rá, de megtörtént: Új-Zélandon karfiolból készítettek fagylaltot. A nem megfelelő formájú vagy méretű karfiolok gyakran hulladékként végződnek, mivel a szupermarketek nem szívesen veszik át a termelőktől. Egy új-zélandi startup vállalkozás úgy döntött, hogy ezeket felhasználva készít egy különleges desszertet, melynek alapanyaga a semleges ízű karfiol lehet.

A karfiolos fagylalt nem csak különleges alapanyag miatt figyelemre méltó, hanem mert adalékanyag-, szója- és gluténmentes, valamint dióféléket sem tartalmaz, így szinte mindenki számára elérhető és fogyasztható.

A startup cég a fagylalt elkészítése után az utca embereinek kínálta megkóstolásra a terméket. A kóstolók pozitív visszajelzéseket adtak: a fagylalt krémes és finom volt, zöldséges utóíz nélkül.

Jelenleg három ízben kapható a karfiolos fagylalt: csoki, eper és csokis keksz. A terméket nem fagylaltozókban, hanem boltokban árusítják, környezetbarát, lebomló papírdobozokban. A cég tervezi a termék terjeszkedését, bár jelenleg még nem érhető el világszerte.