Kolbászok közt termesztették a füvet egy Szeged melletti húsfeldolgozóban

Szeged közelében egy húsfeldolgozó üzem rejtekajtó mögötti helyiségében találtak kannabiszültetvényt a rendőrök, a Police.hu beszámolója szerint.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Osztálya jelezte a rendőrség felé, hogy a húsfeldolgozó területén kannabiszt termesztenek. A nyomozók 2023. június 27-én hajtottak végre rajtaütést az üzemben, ahol egy kolbászoktól elzárt pincehelyiségben 103 tő kannabiszt, valamint a termesztéshez szükséges eszközöket, mint például fénycsöveket és sátrakat találtak. Emellett egy melléképületben 1331 gramm leszüretelt kannabiszt foglaltak le.

A helyszínen elfogták a 49 éves P. Gyulát, akit jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása bűntettével vádolnak. A gyanúsítottat kihallgatták, majd őrizetbe vették, és a Szegedi Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

A férfi a rejtekhelyen hővédős sátrakban termesztette a növényeket, párásító- és légkeverőgépeket, szűrőket és tápszereket is használva, feltételezhetően értékesítési céllal. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szegedi osztályának nyomozói a Csongrád-Csanád vármegyei kollégákkal közösen végezték el a rajtaütést, és a helyszínről fotók is napvilágot láttak.

Videófelvételt is közzétett a rendőrség

A rendőrség egy videót is megosztott az üzemről, ezen látszik, hogy a kábítószer termesztéssel gyanúsított férfi komoly infrastruktúrát alakított ki, fénycsövekkel, hővédős sátrakkal, levegőpárásító gépekkel biztosította a kannabisz növekedéséhez szükséges feltételeket.

Itt tekintheti meg a fotókat