Tiszta munkahelyi gyűlölet, ami itt folyik

Az Index szerkesztősége a PickUp sorozat keretében bemutatja a három új zenei előadót: Felleng, Mestahh és Dream of Insomnia. Az előadók saját kezdeményezésükre kerülnek reflektorfénybe, kiadói vagy marketinges közreműködés nélkül.

Az elsőként bemutatott Felleng zenekar friss pop-rock dallal jelentkezett, mely az Elefánt címet viseli és egy stúdiós videóklippel is kiegészült. A dal a társasági helyzetekben megélt idegenkedést dolgozza fel, ahol az ember kénytelen érdeklődést színlelni. A Felleng sajátos, lendületes és dallamos stílusban ragadja meg ezt a témát, bár a szöveg és az énekdallam összhangján még lehetne finomítani. Zeneileg a biztos sikerre törekvő útvonalat követik, néhány érdekes törésponttal és poénos ötlettel fűszerezve.

A Mestahh egyéni projektje, a Mindenki küzd című album, klasszikus punk-rock elemeket ötvöz rádióbarát pop-rockkal, reggaeton muzsikával, valamint heavy metal és metalcore hatásokkal. A lemez zeneileg változatos, a hallgatót több stílusban is elkalauzolva. A szövegek helyenként erősen túlhasznált frázisokat tartalmaznak, de az ösztönös gondolatokra épülő részek erőteljesek. Az ének mélyebb tartományai még fejlesztésre szorulnak, de a magasabb hangok már meggyőzőbbek. A Multi című dal különösen kiemelkedik, ahol a Bëlga együttes stílusára emlékeztető szövegekkel találkozhatunk.

A Dream of Insomnia zenekar a görög mitológiai Kreon királyt állítja a középpontba új dalukban, amely az elnyomó és kihasználó emberekre utal. A metalcore, death metal és groove metal elemeket elegyítő zenei alkotás magas minőségű, technikás és maradandó élményt ígér. Az énekesi teljesítmény és a scream váltások is kiemelkedőek, bár a szövegek és a prozódia egyes részein még lehetne finomítani. A Kreon a hamarosan megjelenő Emlékszilánk című nagylemez nyitódala, melynek előkészületeiben Brucker Bence és Kökényes Dániel is közreműködött, továbbá Radó Éden a Tiansenből és Diószegi Kiki A Down For Whateverből is hozzájárult a munkálatokhoz.