Önkéntes tűzoltók mentették meg kollégájuk életét Tamásiban

A Tamási-Hús Kft. területén dolgozó önkéntes tűzoltóknak váratlanul egy munkatársuk életét kellett megmenteniük. A hősies cselekedet során Borbély Zoltán, Kocsis László és Orsós Tamás azonnali beavatkozásával sikerült stabil állapotba hozniuk az összeesett férfit.

Július 3-án este, a műszakváltás végén történt az eset, amikor a tűzoltók éppen elköszöntek egymástól, és ekkor rogyott össze a bajba jutott munkatársuk. A Katasztrófavédelem Facebook-oldalán megosztott információk szerint a Tamási-Hús Kft. területén dolgozó Borbély Zoltán és Kocsis László, valamint Orsós Tamás azonnal cselekedtek, és megkezdték az újraélesztést.

A gyors és határozott beavatkozásnak köszönhetően, az Országos Mentőszolgálat kiérkezése előtt sikerült a mellkaskompresszióval stabil állapotba hozni a férfit. A mentőszolgálat munkatársai ezután kórházba szállíthatták, ahol további ellátásban részesült.

A We love Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai által tanúsított lélekjelenlét és szakértelem példaértékű, és ismét rávilágított arra, mennyire fontosak az ilyen jellegű tudások és készségek a mindennapokban.

Egy másik esetben a katasztrófavédelem HUNOR mentőszervezetének tagjai épp az életmentést gyakorolták a Dunán, amikor valódi segítségre volt szükség. Kedden egy szállodahajóról integető kétségbeesett matrózokra lettek figyelmesek, akik egy bajba jutott ember miatt riasztották őket. A hajók a pesti oldalon hajóztak fel a Dunán, hogy elfoglalják a pozíciójukat a gyakorlathoz, amikor a matrózok jelzésére egy ember rekedt a két kikötött szállodahajó között a vízben, a horgonyba kapaszkodva. A mentőszervezet tagjai és az ott lévő személyzet közösen sikerrel húzták ki a bajbajutottat a vízből. A katasztrófavédelem egészségügyis csapattagja megvizsgálta az illetőt, majd a mentősök gondoskodtak róla. Ezek az esetek ismét hangsúlyozzák, hogy a gyors és szakszerű beavatkozás életeket menthet.