Hailey Welch, a Hawk Tuah-lány jelensége Sebestyén Balázs szemével

Hailey Welch, aki a "hawk tuah" kifejezéssel vált az internet sztárjává, Sebestyén Balázs szerint egy nagyon őszinte jelenség, és az ő története tipikusan amerikai.

Hailey Welch júniusban robbant be az internet világába, amikor egy interjúban arra a kérdésre, hogy mivel lehet egy férfit megőrjíteni a hálószobában, azt válaszolta, hogy "Meg kell adnod neki azt a hawk tuah-t, és rá kell köpnöd a micsodájára." Ezt követően egy divatmárkával közösen "hawk tuah" feliratú sapkákat kezdett árulni, amelyekből 65 ezer dollár bevételt realizált. Nemrégiben pedig 30 ezer dollárért, ami körülbelül 11 millió forintnak felel meg, több dedikálást is vállalt.

A Balázsék című rádióműsorban Sebestyén Balázs és társai egy blokkot szenteltek a Hawk Tuah-lánynak, ahol a műsorvezető kifejtette, hogy Welch sikere igazán amerikai jelenség. Sebestyén szerint a közösségi média ereje abban rejlik, hogy egyetlen mondatból szállóige lehet, amit az amerikai gépezet pillanatok alatt képes pénzzé változtatni. Welch őszinteségét emelte ki, mondván, hogy "Szerethető, cuki csaj, annyira szókimondó… az egész interjúban van valami üdítően őszinte." Hozzátette, hogy csak az Egyesült Államokban lehetséges ez a fajta karrier, ahol az emberek pólóra nyomtatják és büszkén viselik a lány képét.

Sebestyén Balázs végül megjegyezte, hogy szívesen készítene egy szelfit Welch-szel.