Sürgős tüdőműtétre szorul Galambos Lajos

Galambos Lajosnak, ismertebb nevén Lagzi Lajcsinak, súlyos tüdőbetegsége miatt sürgősen műtétre van szüksége. A zenész COPD-ben és tüdőtágulatban szenved, amely állapotot a sokéves trombitálás okozott.

A Blikk információi szerint Galambos Lajos már betegen lépett be a börtönbe, ahol több vizsgálatot is végeztek rajta. A Péterffy kórházban megállapították, hogy műtétre van szüksége, azonban a beavatkozás speciális altatást igényelt volna, amit ott nem tudtak biztosítani. Emiatt kérte büntetésének felfüggesztését, hogy megfelelő intézményben végezhessék el rajta a műtétet, de ezt a kérelmet nem engedélyezték. A zenész a Frizbi TV-nek nyilatkozva jelezte, hogy a reintegrációs időszak alatt tervezi a műtét elvégeztetését.

Galambos Lajos a Frizbi TV különkiadásában Hajdú Péternek elárulta, hogy a büntetés-végrehajtás járművével, teljes diszkréció mellett, bilincsben és őrizet alatt szállították a fővárosba kórházi kivizsgálásra. A zenész hozzátette, hogy a Péterffy kórház el tudná végezni a műtétet, de az egyéb preparáló és hozzátartozó dolgokat nem, és az altatás is bonyolult téma az ő esetében, ezért csak speciális altatóorvos jelenlétében javasolták a műtétet.

A mulatós sztár korábban gáz-, villany- és vízlopás miatt került börtönbe, ahol három év hat hónapos büntetését töltötte. Tizennégy hónap után, július elsején szabadult, és nyomkövetővel a lábán tért vissza otthonába. Galambos Lajos elmondása szerint a bíró tanácsára kérte büntetésének felfüggesztését, hogy egy megfelelő intézményben áteshessen a szükséges beavatkozáson, majd a lábadozása után visszatérjen, hogy leülje a büntetése hátralévő részét, ám ezt végül nem engedélyezték.

A zenész arra is kitért, miért volt szüksége arra, hogy magánmentővel vonuljon börtönbe. Elmondása szerint nem rosszullét állt a háttérben, hanem az, hogy nem volt teljesíthető, hogy egy oxigénpalackkal és egy apnoékészülékkel úgy vonuljon be, hogy a vállán beviszi. Galambos Lajos hozzátette, hogy korábban egy magánklinikára járt, ám a büntetés-végrehajtási intézet nem tudta ezt biztosítani, így a Péterffy utcai kórházba vitték.