Felfüggesztett börtönt kapott a vesztegetéssel próbálkozó román sofőr

A Pécsi Törvényszék elítélte azt a román férfit, aki megpróbálta megvesztegetni a pénzügyőröket az Udvari közúti határátkelőhelyen, a bíróság végül felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

A román sofőr azzal próbálkozott, hogy elkerülje a büntetést, hogy 400 eurót ajánlott fel a határátkelőnél eljáró pénzügyőröknek. A járműben a megengedettnél több utas tartózkodott, és a gépjármű súlya is meghaladta a megengedett legnagyobb össztömeget. A sofőr a jegyzőkönyv felvétele közben helyezte el a készpénzt a szolgálati gépkocsi utasterében, ezzel próbálva megvesztegetni a hatósági személyeket.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette a férfit, majd „kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés” bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az ügyészi indítványnak megfelelően a Pécsi Törvényszék ítéletet hozott, amely szerint a román férfit 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Emellett a bíróság a 400 euróra vagyonelkobzást is elrendelte. Az ítélet jogerős lett.