Ercsi óvodai helyzet: a feljelentett igazgató újra pályázhat

Az Ercsi óvodai igazgatói posztjáról tartott szavazáson a képviselő-testület tartózkodott, így az érintett igazgató, akit "fura nevelési módszerei" miatt felfüggesztettek, esélyt kapott, hogy újra pályázhasson a posztjára.

Az Ercsi képviselő-testület minden tagja tartózkodott azon a szavazáson, amely az egyik helyi óvoda igazgatói posztjáról döntött. Az intézmény vezetőjét korábban "fura nevelési módszerei" miatt felfüggesztették, miután több szülő panaszt tett az önkormányzatnál. A rendőrség kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt nyomoz, és bár a városvezetés belső vizsgálatot tervezett, úgy tudjuk, ez nem valósult meg.

Az igazgatónő mandátuma lejárt, és bár korábban úgy nyilatkozott az RTL Híradónak, hogy a panaszok célja az ő ellehetetlenítése volt, végül ő nyújtott be egyedüli pályázatot a posztra. A képviselők tartózkodása nyitva hagyta a lehetőséget, hogy a jövőben ismét pályázhasson.

Az eredeti felfüggesztés egy hónapra szólt, de később meghosszabbították. Júniusban azonban a határidő lejárt, és az igazgató ismét beléphet az intézménybe. Szabó Tamás polgármester szerint a nyomozó hatóság nem igényelte a felfüggesztés további meghosszabbítását.

Az eredménytelen szavazás következtében valószínűleg új pályázatot írnak ki, amelyről ősszel szavazhat a testület. A fejleményekkel kapcsolatban kérdéseket intéztünk az ercsi önkormányzathoz, és válaszukat követően frissítjük cikkünket.