A Beverly Hills-i zsaru új része: Eddie Murphy visszatér, de a varázs már nem ugyanaz

Pontosan négy évtizeddel az első, és hárommal a legutóbbi rész után tért vissza a Beverly Hills-i zsaru, de a negyedik rész nem hozta azt a hatást, amit sokan vártak. Eddie Murphy, bár nagy energiával tér vissza Axel Foley szerepében, a film mégsem robbant akkorát, mint elődei.

A Beverly Hills-i zsaru sorozat negyedik részének ötletén már régóta dolgoztak, de a folytatás évekig váratott magára. Egy sorozat is tervezés alatt állt, amelyben Axel Foley fia lett volna a főszereplő, de végül ez sem valósult meg. A Netflix felületén megjelent új film, a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley, egy egész estés produkció lett, amelyben a cím furcsának tűnhet, mintha egy mellékszereplő kerülne előtérbe.

A nosztalgia jegyében a régi szereplők is visszatérnek, mint John Ashton és Judge Reinhold, valamint új arcok is felbukkannak, például Kevin Bacon, Joseph Gordon-Levitt és Taylour Paige. Bacon egy korrupt zsarut alakít, míg Gordon-Levitt egy lelkes, de tapasztalatlan nyomozót játszik, aki karakterében Rosewoodra emlékeztet.

A film elején Axel Foley megszegi a hatáskörét, és egy akciójelenet során kukásautóval üldözi a bűnözőket. A történet hamar Beverly Hillsbe vezeti vissza, ahol lánya, Jane veszélyben van. A film ezen szála Axel és lánya kapcsolatát helyezi előtérbe, amely a szülő-gyerek konfliktus közhelyes megjelenítésével küzd.

Az akciójelenetek a korábbi részekhez képest lassabbak, és a mai Halálos iramban vagy Marvel-filmekhez képest nem érik el az elvárt színvonalat. A humor is visszafogottabb, ami részben a politikai korrektségnek tudható be.

Összességében a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley egy egyszerű, élvezhető akcióvígjáték, de az első részek által magasra tett mércéhez képest nem hozza azt a színvonalat. A nosztalgikus élményre vágyó rajongók azonban így is élvezhetik a filmet, amely a Netflixen érhető el.