Jakabszállásnál deszkák nyársaltak fel egy autót

A saját utánfutójáról elszabadult deszkák nyársaltak fel egy kocsit Jakabszállásnál az 54-es főúton, miután a sofőr hátulról belerohant egy kanyarodni készülő kamionba.

A baleset során a deszkák előre repültek, centikkel elkerülve a sofőrt, és az anyósülést a műszerfalig nyomták. A 61 éves férfi csodával határos módon kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet, és mellkasi sérüléssel szállították kórházba további vizsgálatokra.

Az RTL Híradójának beszámolója szerint a helyszínre érkező rendőr megdöbbent a látványon, mivel a több mázsányi deszkarakományt csupán néhány gumipókkal és egyetlen hevederrel rögzítették a ketreces utánfutóra, ami nem nyújtott megfelelő biztonságot.

Gombkötő Ferenc vezetéstechnikai szakértő szerint a baleset oka a sofőr figyelmetlensége és a nem megfelelő rakományrögzítés volt. Felhívta a figyelmet arra, hogy a rakományt úgy kell rögzíteni, hogy az semmilyen körülmények között ne mozdulhasson el előre, és kiemelte, hogy az utánfutót vontató sofőröknek nagyobb követési távolságot kell tartaniuk az előttük haladó járművekkel szemben.

A rendőrség szabálysértési eljárást indított a sofőr ellen, aki pénzbüntetésre is számíthat a helytelen rakományrögzítés és a figyelmetlenség miatt.