A Cypress Hill és a Londoni Szimfonikus Zenekar közös koncertje

28 évvel egy Simpson-család epizód után a Cypress Hill valóra váltja a rajzfilmsorozat egyik poénját, és szimfonikus kísérettel lép színpadra a Royal Albert Hallban.

A kaliforniai gengszter rap zenekar, a Cypress Hill szerda este a Londoni Szimfonikus Zenekarral együtt fog fellépni, ami egy 1996-os Simpson-család epizód jelenetének megvalósulása lesz. Az említett részben, a Homerpalooza című epizódban, a rajzfilmsorozat egyik szervezője frakkos klasszikus zenészekkel a háta mögött kérdezi meg, hogy melyik zenekar rendelte őket, mire a Cypress Hill tagjai, B-Real, Sen Dog és Eric Bobo, akik magukat alakítják, úgy döntenek, hogy ők lehettek azok.

B-Real a BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy azóta szeretnének szimfonikus kísérettel fellépni, amióta a Simpson-család epizódja adásba került, és hálásak az alkotóknak az ötletért. A Cypress Hill egyébként már korábban is lépett fel szimfonikus zenekarral, például egy évvel ezelőtt Denverben, a Colorado Symphony Orchestra kíséretében, és a koncert előtt bemutatták a rajzfilmsorozat releváns jelenetét.

A Simpson család című sorozat kapcsán már nem először vált nyilvánvalóvá, hogy a szériában a készítők előre megjósoltak később bekövetkezett eseményeket, mint például Donald Trump elnökké választását, a Titan tragédiáját vagy a 2022-es Super Bowl végeredményét. A Cypress Hill olyan szerzeményeiről ismert, mint az Insane in the Brain vagy a Tequila Sunrise, és a rajongók már alig várják, hogy hallhassák ezeket a dalokat szimfonikus kísérettel a Royal Albert Hallban.

Az együttműködésüket végül siker koronázza meg, ám az csak később derül ki az epizódból, hogy a Londoni Szimfonikus Zenekarnak nem a Cypress Hill-lel, hanem a The Herdben egykor zenélő Peter Framptonnal kellett volna színpadra lépnie. Az előadás ígéretesnek ígérkezik, és a rajongók kíváncsian várják, hogy a valóságban hogyan valósul meg a rajzfilmsorozat egyik emlékezetes jelenete. A zenekar tagjai a BBC-nek azt mondták, a közös fellépés a képregény epizódja óta szerepelt a bakancslistájukon, ráadásul London egyik legemblematikusabb helyszínén léphetnek fel Black Sunday című albumuk megjelenésének harmincadik emlékévében.