Gyászol Bon Jovi: Elhunyt édesanyja, Carol Bongiovi

Meghalt Carol Bongiovi, a Bon Jovi énekesének és frontemberének édesanyja, akit a rajongók a Bon Jovi együttes rajongói klubjának alapítójaként is ismertek.

Carol Bongiovi, Jon Bon Jovi édesanyja, kedden, 83 éves korában távozott az élők sorából a New Jersey állambeli Long Branchben található Monmouth Medical Centerben, három nappal 84. születésnapja előtt. Halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

Jon Bon Jovi a következő szavakkal emlékezett meg édesanyjáról: "Édesanyánk olyan erő volt, akivel számolni kellett; szelleme és 'képes vagy rá' hozzáállása formálta ezt a családot. Nagyon fog hiányozni." Carol Bongiovi életében jelentős szerepet játszott a család és a zenekar történetében, és megjelenést kapott fia egyik legutóbbi klipjében, a 2021-es Story of Love című videoklipben, amelyben a rocker egy nagy fekete-fehér portré előtt énekelt, amely szüleit ábrázolta fiatal korukban.

Bon Jovi korábban elmondta, hogy szüleitől kapta azt a képességet, hogy valóra váltsa az álmait. "Még ha valóban nem is voltál annyira jó a mesterségedben, de ha hittél benne, hogy az vagy, akkor tudtál fejlődni. Ahogy idősebb lettem, rájöttem, hogy ez egy nagyszerű ajándék volt, amit a szüleimtől kaptam. Ők tényleg hittek John Kennedy mantrájában, miszerint el kell jutni a Holdra. 'Igen, persze, hogy el lehet menni a Holdra. Csak menj, Johnny.' És én elmentem" – nyilatkozta a zenész.

A tengerészgyalogos Playboy-nyuszi

Carol Bongiovi élete során több különleges szerepet is betöltött. Ő volt az egyik első Playboy-nyuszik, és tengerészgyalogosként is szolgált az 1950-es években, ahol férjével, a szintén tengerészgyalogossal találkozott és később összeházasodott. A sereg előtt virágárusként dolgozott.

1940-ben született Pennsylvaniában, Erie városában, és miután leszereltek, a New Jersey állambeli Sayreville-be költöztek, ahol 1962-ben megszületett fiuk, Jon. Carol bátorította fia előadóművészeti törekvéseit, és már 7 éves korában arra ösztönözte, hogy tanuljon meg gitározni, bár Jon csak tizenéves korában kezdett el komolyan foglalkozni a zenével.