Az ördög Prádát visel folytatása a Disneynél

A Disneynél készül Az ördög Prádát visel című film folytatása, amelyben a hírek szerint visszatér az eredeti szereplőgárda és a rendező, David Frankel is. A 2006-os vígjátékban Meryl Streep egy meghatározó amerikai divatmagazin, a Runway nagyhatalmú főszerkesztőjét alakítja, aki a végletekig hajszolja két asszisztensét, egyiküket Emily Blunt, másikukat Anne Hathaway alakítja. A Lauren Weisberger regénye alapján készült film forgatókönyvét Aline Brosh McKenna írta, aki a brit lap szerint már tárgyal a folytatásról a Disneyvel.

A folytatásban a Runway főszerkesztője a nyomtatott sajtó hanyatlásával és a digitális médiatermékek térhódításával nézhet szembe. Emily Blunt karaktere, aki az első részben még asszisztens volt, most egy luxus konzorcium értékesítőjeként jelenhet meg, és ő dönthet arról, hol helyezzenek el reklámhirdetéseket. A Guardian információi szerint Anne Hathaway, aki az újságírógyakornokot alakította, egyelőre hiányzik a folytatásból, Stanley Tucci viszont, aki a főszerkesztő helyettesét játszotta, segítette a film folytatásáról szóló tárgyalásokat.

Meryl Streep, Anne Hathaway és Emily Blunt legutóbb a februári SAG Awardson találkoztak, ahol Christina Applegate is részt vett. Emily Blunt és Anne Hathaway a Variety műsorában felelevenítették Az ördög Prádát viselben szerzett élményeiket, és Blunt elmondta, hogy a film megváltoztatta az életét.

Az ördög Prádát visel a 2000-es években nagy sikert aratott a divatrajongók körében, részben azért, mert sok párhuzammal és utalással van tele, amelyek azt sugallják, hogy a filmbeli Runway valójában a Vogue magazin, és a főszerkesztője a divatvilág egyik ikonja, Anna Wintour. Lauren Weisberger, aki az alapsztorit jegyzi, saját tapasztalataiból írta meg regényét, hiszen hosszú ideig dolgozott az amerikai Vogue magazinnál.