Az elefánt viszketésének különleges megoldása

Az elefántok viszkető problémájára egy kenyai fotós, Jack Swynnerton fedezett fel egy meglepő megoldást, amelyet videón is megörökített és megosztott az Instagramon.

Az elefántokat gyakran tartják aranyosnak és szeretnivalónak, ám egy friss videó alapján úgy tűnik, mégsem mindig olyan bájosak, mint gondolnánk. Jack Swynnerton kenyai fotós és videós egy Instagram-bejegyzésben mutatta meg, hogyan kezeli az elefánt a viszkető hasát, ha nincs semmi a közelben, amihez dörzsölőzhetne.

A videón egy elefánt látható, ahogy egy földúton sétál, majd hirtelen viszketni kezd a hasa. Az állat először úgy tűnik, hogy a farkával vakarózik, de a valóságban a hatalmas nemi szervét használja ennek a kellemetlen érzésnek az enyhítésére.

Az emberek reakciói vegyesek voltak Swynnerton posztjára. Néhány kommentelő humorosan fejezte ki meglepetését és csalódottságát, például egyikük így fogalmazott: "Hiányzik az a személy, aki 15 másodperccel ezelőtt voltam." Egy másik hozzászólóban pedig egy elefántborjú érkezésének reménye szertefoszlott a valóság láttán.

Az elefántok azonban nem csak ilyen meglepő viselkedéssel hívják fel magukra a figyelmet. Érdemes őket távolról csodálni, hiszen bár vannak kedves és emlékezetes pillanataik, mint amikor egy elefánt visszaad egy kisfiúnak egy cipőt, vagy társainak nevet ad, veszélyesek is lehetnek. Nemrégiben Srí Lankán 13 ember sérült meg egy elefánttámadásban, Zambiában pedig egy turista életét vesztette egy bika támadása következtében.