Az Eton College betiltja az okostelefonokat

A neves brit Eton College, ahol többek között Vilmos és Harry herceg is tanult, szeptembertől megtiltja a diákoknak az okostelefonok használatát, és helyettük egyszerű mobiltelefonokat ad nekik.

Az Eton College, amely az egyik legismertebb brit magániskola és olyan neves egykori diákokat mondhat magáénak, mint Vilmos és Harry herceg, George Orwell, Ian Fleming, Boris Johnson és David Cameron, drasztikus lépésre szánta el magát az okostelefonokkal kapcsolatban. A brit kormány által februárban kiadott iránymutatás értelmében, amely lehetőséget ad az iskoláknak, hogy maguk döntsék el, hogyan viszonyulnak az okostelefonokhoz, az Eton College úgy döntött, hogy betiltja az okostelefonok iskolai használatát.

A szabályozás, amely a készülékeket tiltja, 2023 szeptemberében lép életbe. Az intézmény elsőéves hallgatóinak szüleit levélben tájékoztatják majd a változásokról. A 13 éves diákoknak ezentúl haza kell vinniük az okostelefonjaikat, és a SIM-kártyájukat át kell helyezniük az iskola által biztosított egyszerű Nokia telefonokba, amelyekkel csupán telefonálni és szöveges üzeneteket küldeni lehet.

Az okostelefonok és más készülékek használatára vonatkozó szabályozást az iskola folyamatosan felülvizsgálja, hogy megtalálja a technológia előnyei és kihívásai közötti egyensúlyt. A brit médiahatóság, az Ofcom adatai szerint a gyerekek 97 százalékának van saját mobiltelefonja már 12 éves korukra.