A forint árfolyama stabil a középső sávban

A forint árfolyama a 390-400-as sáv közepén, 394 körül stabilizálódott a mai napon, miután az elmúlt napokban jelentős ingadozásokat követően visszatért ebbe az intervallumba. A befektetők jelenleg az amerikai inflációs adatokra várnak, amelyek hatással lehetnek a forint további mozgására.

A forint az euróval szemben a héten 392 és 396 között ingadozott, a kormány adóemelési bejelentése átmeneti hatást gyakorolt a valutára, de a forint továbbra is a megszokott kereskedési sávban maradt. Kolba Miklós piaci szakértő szerint a forint nem hagyta el ezt a tartományt, és ma reggel csupán minimális elmozdulást lehetett tapasztalni, az euró árfolyama 394 forint 10 fillér volt.

A nemzetközi piacokon a befektetők figyelme az amerikai inflációs adatok felé fordult, különösen a múlt heti pozitív amerikai foglalkoztatottsági adatok után. Az EUR/USD árfolyam is oldalazásra váltott, és jelenleg 1,08 körül mozog. A dollár erősödésekor a forint gyengült az euróval szemben, míg a dollár gyengülése esetén a forint erősödni tudott. A piaci szereplők a holnapi adatközlésig hasonló mintázatot várnak.

A dollár árfolyama ma reggel 364 forint 40 fillér, míg a brit fontért 466 forint 10 fillért kell fizetni, mindkét esetben minimális gyengülést mutatva a forinttal szemben.

Fontos megjegyezni, hogy a jelen cikk nem tekinthető befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.