A Sziget Fesztivál előkészületei hamarosan kezdetét veszik

Hamarosan megkezdődik a Sziget Fesztivál előkészítése, amely során építési munkálatok és a parkoló használatát érintő változások várhatók a Hajógyári-szigeten.

A fesztivál előkészítésének időszaka 2024. július 15-én veszi kezdetét és augusztus 31-ig tart. Az előkészületek első lépéseként július 10-től kezdődően fém utat telepítenek a helyszínen. A munkálatok során az első héten csak bizonyos nagyobb területeket kerítenek le, de a szigetcsúcs a nyugati, óbudai oldali úton keresztül továbbra is megközelíthető marad. A fesztivál építési területe azonban zárva lesz a látogatók előtt.

A Hajógyári-szigeten található nagy parkoló 2024. július 22-ig lesz használható, azonban a szervezők igyekeznek parkolási lehetőséget biztosítani az építési időszak alatt is. A fesztivál után a parkolót leghamarabb augusztus 26-tól lehet részlegesen újra használni.

  1. július 29. és augusztus 17. között a szigetre való belépés teljesen korlátozva lesz.

A zajjal kapcsolatos panaszok kezelésére a fesztivál ideje alatt ismét működni fog a zajvonal, amely az alábbi elérhetőségeken lesz elérhető a lakosság számára:

  • E-mail: lakossagibejelentes@sziget.hu
  • Telefon: 06 1 920 0676
  • Zöld szám: 06 80 315 000