A Balenciaga luxuskarkötője, ami fesztiválkarszalagra hasonlít

A Balenciaga divatház új karkötője a fesztiválkarszalagokra emlékeztet, de ára közel másfél millió forint, ami jelentősen eltér a hagyományos karszalagoktól. A Mixmag szerint a kézzel hímzett, ezüst csattal összefogott karkötő alapváltozata 3000 fontba kerül, ami nagyjából egymillió négyszázezer forintnak felel meg.

Egy másik, fémszállal díszített változatért még többet, 4000 fontot kell fizetni. A Balenciaga kreatív igazgatója úgy véli, művészeti tehetség szükséges ahhoz, hogy valaki olyan karkötőt alkothasson meg, amely kopottnak és elhasználtnak tűnik. Minden egyes darabot kézzel készítenek, és egy karkötő elkészítése nagyjából egy napot vesz igénybe. A darabokat egyedi megrendelésre gyártják.

A francia divatház korábban is híres volt arról, hogy luxustermékeit a polgárpukkasztás jegyében kínálja. Két évvel ezelőtt például egy olyan táskát kínáltak, amely szemeteszsákra hasonlított, 1790 dolláros, azaz körülbelül 700 ezer forintos árcédulával. Emellett piacra dobtak már szakadtnak és koszosnak kinéző edzőcipőket is.