Autótolvajokat fogtak el Zuglóban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói tetten érték és elfogták azt a férfit és nőt, akik éppen egy autót próbáltak ellopni Zuglóban. A férfi korábban több autólopásban is részt vett, és a bíróság letartóztatta, míg társa szabadlábon védekezhet.

A rendőrség 2024. június 29-én éjszaka figyelt fel egy gyanús teherautóra a XIV. kerületben, amely egy bevásárlóközpont parkolójában állt meg. Egy férfi kiszállt a járműből, betörte egy parkoló autó ablakát, majd kötelet kötött rá, és elvontatta körülbelül 30 méterre. A férfi éppen fel akarta csörlőzni az autót a teherautóra, amikor a rendőrök tetten érték. A teherautóban egy nő is tartózkodott, aki a férfi társa volt.

A rendőrök a helyszínen elfogták a párost, és előállították őket a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi és társai több korábbi autólopást is elkövettek Budapesten, többek között a IX. kerületben. A férfit ezekkel a lopásokkal is meggyanúsították, őrizetbe vették, és a bíróság letartóztatta.

A rendőrség további nyomozása során egy másik férfi is a látókörükbe került, aki az egyik lopásban vett részt. Őt július 1-jén fogták el a lakásán, előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. Őt is őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatta.