Heves megyei pedofil apa ellen emeltek vádat

A Heves Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki saját, 10 évnél fiatalabb kislányát szexuálisan zaklatta.

A vádirat szerint a középkorú férfi házasságban élt 2022 tavaszáig, és több gyermek édesapja. A válás után a láthatási jog keretében rendszeresen magához vitte legnagyobb gyermekét, akit már az első alkalommal szexuálisan molesztált. Az esetek során több ízben is az ölébe ültette a kislányt, és az alsóneműjébe nyúlva zaklatta, később pedig maga mellé fektette és szexuálisan bántalmazta.

A rendőrség őrizetbe vette a férfit, a bíróság pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el vele szemben, valamint távoltartást volt feleségétől és gyermekeitől.

Konkoly Thege László, a Heves Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője bejelentette, hogy a pedofil szülő ellen tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt emeltek vádat. Amennyiben a férfi beismerő vallomást tesz, a főügyészség nyolc év fegyházbüntetést indítványoz.

Ha Önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.