Autója nélkül kilátástalannak érzi helyzetét az Árpád hídi gázolás taxijának tulajdonosa

A múltheti Árpád hídi halálos baleset előtt elrabolt taxi tulajdonosa kilátástalannak érzi helyzetét a munkaeszköze nélkül, mert nála az autó „családtag volt”. Kapott ugyan csereautót a cégtől, amellyel szerződésben állt, de a kollégái gyűjtést is szerveztek a segítésére, eddig már több mint 800 ezer forint gyűlt össze a taxi pótlására.

Az Index beszámolója szerint a tragikus események múlt szerdán késő este történtek, amikor egy férfi elrabolta a taxit az Árpád híd budai hídfőjénél, majd a hídon két autóval ütközve három ember halálát okozta, köztük saját magáét is. Az áldozatok között volt a Schadl-ügy egyik tanújának informátora és a menyasszonya, akik a Rákóczi Szövetség és a Fidelitas tagjai voltak, és állítólag hamarosan összeházasodtak volna.

Ábrahám Györgyi, a taxi tulajdonosa az RTL-nek nyilatkozva elmondta, hogy az elkövető hirtelen jelent meg, és a támadás gyorsan zajlott, de senki nem segített neki, amikor segítségért kiabált. A támadó végül elvitte a taxit és okozta a balesetet.

Szatmári-Margitai Gergely ügyvéd szerint a baleset ártatlan áldozatainak családjának teljes kártérítés jár, és fontos a baleset körülményeinek tisztázása. Mivel azonban az elkövető is meghalt, a tulajdonosnak csak az elkövető rokonaitól lehetne kártérítést követelni, ami hónapokig is eltarthat. Az ügyvéd hozzátette, hogy ehhez ismerni kellene az elkövető anyagi helyzetét, aki egy balatoni büfét bérelt üzlettársával.

Ábrahám Györgyi szerint az autó számára nem csupán munkaeszköz volt, hanem családtag. Örökségből vásárolta az autót, és most kollégái gyűjtést szerveztek számára, amelynek keretében már több mint 800 ezer forint gyűlt össze. A taxiscég, amellyel szerződésben áll, egy csereautót is felajánlott neki, hogy tudja folytatni a munkáját. A balesetben megsérült másik taxis, aki jelenleg kórházban van, már jobban van.