Shirley Bassey, a Bond-filmek énekesnője a brit becsületrend tagja lett

III. Károly király a zenének tett szolgálataiért avatta a brit becsületrend tagjává Shirley Basseyt, a legendás énekesnőt, aki a Bond-filmek néhány legemlékezetesebb főcímdalát énekelte.

A 87 éves Shirley Bassey, aki 1999-ben már megkapta a lovagi cím női megfelelőjét, dámává avatását követően, most újabb megtiszteltetésben részesült. A brit királyi család Instagram-oldalán közzétett bejegyzésben szerepel, hogy a király a zenének tett szolgálataiért díjazta az énekesnőt. A posztban a királyi család egy régebbi fekete-fehér fotót is megosztott, amelyen Bassey a néhai II. Erzsébet királynővel és a jelenlegi uralkodóval, akkor még walesi hercegként látható.

A kitüntetés átadásán készült friss képeken Bassey éppen kezet fog III. Károly királlyal. Az énekesnő a BBC-nek elmondta, hogy a kézfogásra azért került sor, mert elfelejtett a király előtt pukedlizni. Bassey hozzátette, hogy ez volt az első találkozása a királlyal azóta, hogy az uralkodóvá koronázták.

Bassey a BBC-nek nyilatkozva elárulta, hogy izgatottabb volt a díj átvételekor, mint amikor énekel. "Azt hiszem, sokkal idegőrlőbb volt tőle átvenni a díjat, mint előtte énekelni. Úgy értem, ez új, más, míg az éneklést gyerekkorom óta csinálom" – mondta az énekesnő.