Queens Of The Stone Age: Európai turné állomások lemondva

A Queens Of The Stone Age frontembere, Josh Homme sürgős műtétre szorul az Egyesült Államokban, ami miatt a zenekar kénytelen volt lemondani európai turnéjának összes hátralévő állomását. A hírt a zenekar közösségi média oldalain osztották meg a rajongókkal. A hivatalos bejelentésben a zenekar nem részletezte, hogy milyen műtét vár a zenészre.

A zenekar közleményében hangsúlyozza, hogy minden tőlük telhetőt megtettek a turné folytatása érdekében, de sajnos a helyzetet nem tudták megoldani. A közösségi médiában közzétett bejegyzésükben így fogalmaznak: "Minden erőfeszítést megtettünk, hogy végigcsináljuk és játsszunk nektek, de a folytatás már nem lehetséges."

A turné lemondása Magyarország közelében is érintett koncerteket, így a rajongóknak nem lesz lehetőségük élőben látni a zenekart a július 10. és július 27. közötti időszakban. Az érintett országok között szerepel Franciaország, Szlovákia, Németország, Csehország, Ausztria, Románia, Horvátország és Görögország. A zenekar többek között a szlovákiai Pohoda fesztiválon, a kolozsvári Electric Castle-ön és Bécsben is fellépett volna júliusban.

A zenekar a rajongók felé is üzent a posztban: "Nagyon szomorúak vagyunk, hogy nem tudunk nektek játszani. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért, és osztozunk a frusztrációtokban és csalódottságotokban." A jegyvisszaváltásokkal kapcsolatos információkért a fesztiválok hivatalos oldalai, illetve a különálló koncertek szervezői nyújtanak majd tájékoztatást.

Josh Homme 2023-ban beszélt először nyíltan a rákbetegségéről. Akkor nem részletezte, hogy milyen típusú rákkal kezelték, de akkor műtéten is átesett, és az egész éppen abban az időszakban történt, amikor a gyermekei feletti felügyeleti jogért harcolt. Homme hosszabb ideje jogi küzdelmet folytat volt feleségével, Brody Dalle-lal. Mindkét fél távoltartási végzést nyújtott be a másik ellen, és fizikai bántalmazással vádolta a másikat.