Parkinson-kórral foglalkozó orvos többször is a Fehér Házban

A Fehér Házban többször is járt egy Parkinson-kórral foglalkozó specialista, Joe Biden elnöknél, azonban a Fehér Ház cáfolja, hogy az elnök Parkinson-kórral kezeltetné magát.

A New York Times nyilvánosságra hozta, hogy egy Parkinson-kórra specializálódott orvos, Dr. Kevin Cannard, tavaly nyár óta nyolc alkalommal látogatott el a Fehér Házba. A Fehér Ház sajtófőnöke, Karine Jean-Pierre cáfolta azokat a feltételezéseket, mely szerint Joe Bident Parkinson-kórral kezelnék. A sajtófőnök arra a kérdésre, hogy kezelték-e Bident Parkinson-kórral, határozott nemmel válaszolt.

Dr. Kevin O'Connor, az elnök orvosa, hétfő késő este közzétett levelében megerősítette, hogy Dr. Kevin Cannard valóban nyolc hónap alatt nyolcszor járt a Fehér Házban, és ő volt az a neurológus szakember, aki Joe Bident is megvizsgálta az éves orvosi vizsgálatai alkalmával. Azonban O'Connor kiemelte, hogy Cannard többi látogatása nem járt az elnök vizsgálatával, mivel a szakember mások ellátásában is részt vesz, és rendszeres neurológiai rendeléseket tartott a Fehér Ház orvosi klinikáján a kormányzat munkatársai és a katonai személyzet számára.

A Fehér Ház szóvivője, Andrew Bates is megerősítette, hogy az elnököt az éves egészségügyi vizsgálaton kívül nem látta neurológus. A Kevin O'Connor által kiadott jelentés szerint több neurológiai betegséggel is megvizsgálták Joe Bident, de minden esetben negatív eredményt kaptak, legyen az Parkinson-kór, multiplex sclerosis vagy más neurológiai rendellenesség.

Joe Biden korábban az MSNBC tévécsatorna Morning Joe című műsorában adott interjút, ahol többek között reagált a lehetséges betegségéről szóló kérdésekre is, és kijelentette, hogy nem lép vissza az elnökjelöltségtől, annak ellenére, hogy több aggódó demokrata is ezt várná tőle. Az elnök határozottan kijelentette: "Nem megyek sehova. … Bárki, aki szerint nem kellene indulnom az elnökválasztáson, az induljon ellenem. Jelentkezzenek elnöknek, hívjanak ki."

A nyilvánosság előtt eddig öten szólították fel Joe Bident arra, hogy mondjon le az elnökjelöltségről. Adam Smith volt a hatodik, aki a kongresszus tagjai közül azt mondta, hogy erősebb üzenetre van szükség. Ennek ellenére Alexandra Ocasio-Cortez baloldali New York-i képviselő elmondta: "Az ügy lezárva. Joe Biden a jelöltünk. Nem hagyja itt ezt a versenyt. Versenyben van és én támogatom őt."