Orvvadász fegyverarzenáljára bukkantak a rendőrök

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki otthonában számos engedély nélküli lőfegyvert és több mint félezer lőszert rejtett el.

A vádlott 2023. július 14-én este motorkerékpárral ment ki a szántóföldje közelében lévő vadászterületre, ahol engedély nélkül tartott 0,22 kaliberű lőfegyverrel lelőtt egy rókát. A kunszentmiklósi járőrök tetten érték, de a férfi nem rendelkezett vadászati engedéllyel. A férfi ellen lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat miatt emeltek vádat.

A rendőrség a férfi otthonában tartott kutatás során talált rá a fegyverekre és lőszerekre. A házilagos kivitelű egylövetű pisztolyok, öntöltő pisztolyok, céltávcsővel felszerelt gépkarabély és több puskát találtak, amelyek működőképes tűzfegyvereknek bizonyultak. Emellett egy lőfegyvernek minősülő légfegyver is előkerült, továbbá több mint félezer töltény került elő – írták a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség MTI-hez eljuttatott közleményében.

A vádlott nem rendelkezett semmilyen engedélyel a fegyverek és lőszerek megszerzéséhez vagy tartásához. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint pártfogó felügyelet elrendelését indítványozza. A Kunszentmiklósi Járásbíróság fogja meghozni a végső ítéletet a férfi bűnösségéről.